Coaching
Lär dig att hantera dina negativa tankar och mentala stress, så att du blir den bästa versionen av dig själv, i arbetslivet eller som privat person. Det krävs mycket för att hålla rätt fokus och effektivitet, men samtidigt må bra. JEPs Coacher lägger upp en individuell arbetsplan och målsättning på stressade situationer som just du behöver hjälp med samt behöver förbättra. Våra Coacher hjälper företagskunder eller privata kunder, att lära sin hantera sin stress, ångest eller negativa tankar.
Psykologiskt coaching samtal
Företagskunder
Privata kunder
Ta kontakt med grundaren J. Edner för mer information.
Jobbstress & KBT
Vid flera situationer hämmar stress, negativa tankar eller ångest arbetstagarens produktivitet, fokus och psykiska hälsa. Det kan handla om arbetstagaren som har för höga krav och blir rädd för att göra fel, ledaren som överarbetar eller medarbetaren som är rädd för att bli dömd och då undviker att ta ett beslut. Eller det kan även handla om arbetstagaren som gör allt extra noggrant, för att det måste vara perfekt, eftersom att den blir orolig för att inte känna sig tillräcklig och inte duger. Oavsett omständighet påverkar det individens fokus och effektiviteten negativt.
Coachingen sker i privat rum individuellt med kunden tillsammans med en av JEPs Coacher. Den individuella KBT beteendeanalysen kartläggs av coachen efter datainsamling. Vad du behöver utveckla är individuellt. Förhöj självförtroendet genom att alltid våga göra det du önskar och som du egentligen skulle vilja göra, istället för att oro, osäkerheter eller negativa tankar tar över.
Vad behöver du hjälp med
Arbetstagaren som inte fattar beslut och procastinerar
Arbetstagaren som tycker att uppgiften är “tråkig” och gör något annat “roligare” istället
Arbetstagaren som skjuter upp viktiga uppgifter och inte gör det den ska göra
Arbetstagaren som överarbetar och alltid jobbar extra
Arbetstagaren och säljaren som inte håller metodiken och säljer sämre än vad den egentligen kan och ska göra
Arbetstagaren som känner sig som “imposter syndrome” och tror att andra kommer på att man är “bluff”
Arbetstagaren som är “duktiga-flickan” och inte tror på sig själv och gör för mycket
Arbetstagaren som har gått in i väggen, är sjukskriven och utmattad
Mer information
-
PRESTATIONSÅNGEST & UTBRÄNDHET
När en klient har upplevt en känsla av panik, på grund av t.ex. utmattning eller utbrändhet, prestationsångest eller förluster/motgångar/separationer, över tid och kanske flera gånger vid t.ex. återkommande prestationer, kan detta sätta sig i kroppen, vilket gör att den blir rädd för att uppleva det igen, det blir som en sk. traumareaktion. Med kroppsövningar hjälper J. Edner klienter att bearbeta dem kroppsliga förnimmelserna och reaktionerna, för att lösa upp låsta fysiska spänningar. Klienten får då sitt eget nervsystem balanserat, vilket hjälper möjlighet till läkning. Det ger bättre balans i ens känsloliv samt möjlighet till bättre inre trygghet och förbättrad livskvalitet samt vågar återgå till arbete igen.
-
ÖPPNA UPP LÅSNINGAR
Individer som har varit utsatt av hög belastning och hög press, kan utveckla traumareaktioner som bieffekt. Det innebär att nervsystemet (autonoma) är högaktiverat och instabilt, vilket gör att en känner en inre stress och oro. Individen blir rädd för att känna samma känsla igen och kan bli rädd för att återgå till arbete igen. Kroppen och individen som har varit utsatt för starka reaktioner, vill helst inte kännas vid det och försöker förtränga och förtrycka känslor samt vill inte tänka på tankar (eller bilder) i huvudet, dock, går det ej, rädslan sitter kvar i kroppen och i hjärnan. Kunskap om och medvetenheten hur en själv kan reglera sitt egna nervsystem är en viktig förutsättning för att kunna gå vidare från diverse traumatillstånd. Vid traumabearbetning återkallas och aktiveras bearbetning av negativa minnen (tidslinje), för att sedan lugna ner kroppsliga förnimmelser och stresskänslor, t.ex. med hjälp av EMDR, vagusnervövningar, Breath Work och EFT, “knack-metoden” eller trauma tapping. Förståelse för eget trauma har visat sig vara en viktig kompenent i all psykologisk behandling.
-
BEHANDLING
När den enskilda individen blir rädd för att göra fel och blir rädd för att misslyckas, kan ångest utvecklas. Vid ångest inom jobb eller sport är nervsystemet högaktiverat nästan hela tiden. När en individ upplever högintensiva stresskänslor flera gånger, över tid, kan en individen bli utbränd och till och med uppleva sig sjuk, för att så mycket stress har fastnat i kroppen. Rädslorna för att uppleva det igen har blivit så starka, så att det känns traumatiskt.
-
Under flera års arbetserfarenheter har J. Edner sett mönster samt observerat att relationer påverkar individens psykiska välmående samt prestationer, därför har hon breddat sin verksamhet med att hjälpa klienter utvecklas i nära relationer och där eventuella dysfunktionella anknytningsmönster finns.
Nära relationer/anknytning/prestationer
Vi blandar ofta ihop hur en person beter sig socialt i en grupp och i många fall inte tänker på skillnaden i hur en person kan bete sig i en nära relation. Det är “lätt” att vara trevlig i en social grupp, dock, behöver det ej betyda att individen beter sig på samma sätt i en nära relation. I nära relationer är det viktigt att förstå vad ens egna känsla är, uttrycka det på ett funktionellt sätt samt att man tillåter allas känslor få plats i en nära relation. Allas känslor är lika viktiga och det är viktigt att allas känslor blir bekräftade, annars sker det anpassning, vilket i sin tur påverkar ens välmående, ens egna personliga utveckling samt prestationer. För att få ett hållbart liv med prestationer i skolan/jobbet och även också ha funktionella hållbara relationer är en ekvation en måste göra medvetna val i. Anknytningsteorin är etablerad där man ser att det är viktigt att bekräfta människans alla grundkänslor, utskällningar samt skam behövs ej förstärkas för att “få respekt”, eller för att lära ut “disciplin”. Det gör bara en individ rädd, vilket i sin tur kan påverka prestationsångest och rädsla för att göra fel. -
Relationsmönster skapas under ens uppväxt till sina föräldrar eller anknytningspersoner. Det kan sedan yttra sig på liknande sätt i vuxen ålder i ens kärleksrelationer och dejting. Beroende på anknytning kan man bli en otrygg undvikande individ eller en otrygg ambivalent individ. De olika känslobeteendena påverkar ens beslut och beteenden i nära relationer och dejting. Det går att bryta gamla mönster med hjälp av insikter från anknytningsteorin. J. Edner hjälper klienter som har frågor kring detta. För intresse och mer information ser ni länkar nedan under bilderna, eller börja med att lyssna på podden Happy Dejting.
-
Destruktiva eller psykisk våld i nära relationer
Det fokuseras mycket/mer på mäns våld mot kvinnor i nära relationer, vilket självklart är bra och ska göras, dock, oavsett nära relation, kan det ske manipulering och gaslighting. Vid manipulering förvränger individen information, t.ex. “sådär sa jag inte”, “du måste vara förvirrad”, “du är överkänslig”, “det är ditt fel” eller håller sig inte till ämnet och skuldbelägger den andra individen samt kan ej stå för sina egna handlingar. Individen ser endast en slutgiltig konsekvens och skuldbelägger den andra, än att ta eget ansvar vad den själv har sagt och gjort under processen. Det känns som att det aldrig blir en lösning och det uppstår nya draman. Oavsett nära relation kan det ske psykisk våld t.ex. mäns våld mot kvinnor, dock, även kvinnors våld mot män, eller psykisk våld i samkönade/hbtqi relationer samt psykisk våld mot barn i nära relationer. Med andra ord, det behöver inte bara vara mannen som använder sig av våld i nära relationer, det kan även vara en kvinna som döljer det genom förvrängningar väldigt bra, men ej använder sig av fysisk våld. I en relation där kontinuerliga förvrängningar, manipulering, känslomässig försummelse samt kränkningar har skett har individen blivit systematiskt utsatt för trauman som aldrig har tillåtits bearbetas. För vidare information se länkar nedan eller vid frågor kontakta J. Edner.ext goes here
Länkar:
Böcker anknytning: Anknytningsteori och Lev som du vill och inte som du lärt dig
Böcker dejtingpsykologi: Dejting börjar med dig och Hemligheten
Podcast: Happy Dejting
Läkning: Dysfunktionella familjemönster och medberoende